جلسه پرسش و پاسخ با شجاع احمدوند، معاون آموزشی دانشگاه درباره مسائل آموزشی شنبه، سیام فروردین ۱۳۹۹، با حاشیههای زیادی برگزار شد و بسیاری از شرکتکنندگان در این جلسه که بهصورت زنده از اینستاگرام پخش میشد، آن را گزینشی و بیحاصل خواندند.
این جلسه که ابتدا قرار بود از اینستاگرام عطنا، پایگاه خبری دانشگاه علامه طباطبائی، پخش شود به علت بلاکشدن این صفحه از سوی اینستاگرام از صفحه کانون هلال احمر دانشگاه برگزار شد و بخشهایی از آن از برنامه «نبض دانشجو»ی شبکه خبر پخش خواهد شد.
قبل از شروع جلسه فرمی در اختیار دانشجویان برای پرسیدن سوالات قرار گرفت که به طرز عجیبی در آن وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره دانشجویی و شماره تلفن همراه اجباری بود. نحوه پاسخگویی به سوالاتی هم که در جلسه پرسیده میشد، این ابهام را به وجود میآورد که پاسخگویی گزینشی است و برخی سوالات که مدام تکرار میشد، هیچ پاسخی نمیگرفت.
شجاع احمدوند، معاون آموزشی دانشگاه، پس از آنکه بارها دانشجویان از او پرسیدند که اگر مشکلات سامانه آموزش مجازی دانشگاه حل شده، چرا این جلسه در سامانه برگزار نمیشود، بالاخره پاسخ داد و گفت ظرفیت این سامانه فقط صد نفر در هر جلسه است.
احمدوند مشکلات سامانه را قبول کرد اما گفت که در این سامانه استادان میتوانند از فیلم و پاورپوینت و دیگر ابزارهای کمک آموزشی نیز بهره بگیرند و این را مزیت این سامانه نسبت به آموزش حضوری خواند. این در حالی است که در بسیاری از موارد سامانه حتی با صدا هم مشکل دارد و صدای اساتید مدام قطع و وصل میشود. پخش فیلم در این سامانه هم فقط به صورت حرکت بسیار آهسته ممکن است. پیش از این و در کلاسهای حضوری استادان هم پاورپوینت ارائه میدادند و هم فیلم پخش میکردند و همه کلاسها ویدئوپروژکتور داشتند.
شجاع احمدوند وعده انجام یک نظرسنجی در خصوص کیفیت آموزش مجازی را هم داد اما درباره شفافیت نتایج این نظرسنجی توضیحی نداد. پیشتر این معاونت در کانال تلگرامی خود یک نظرسنجی منتشر کرده بود و از دانشجویان پرسیده بود آیا کلاسهایشان بهصورت آنلاین برگزار شده است یا خیر. این نظرسنجی در کمتر از یک دقیقه و با نتیجه ۷۰ درصد خیر و ۳۰ درصد بله از کانال این معاونت به دلایل نامشخصی حذف شد.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی درباره شهریه دانشجویان شبانه هم تأکید کرد که طرحی برای «تخفیف خوب» شهریه به هیئت امنای دانشگاه پیشنهاد داده است. آنچه احمدوند از آن با عنوان «تخفیف» صحبت میکند، در واقع هزینهای است که دانشجویان بابت خدمات آموزشی حضوری به دانشگاه پرداختهاند. احمدوند گفت که بخشی از شهریه بهعنوان شهریه مجازی محاسبه میشود و تأکید کرد:«این پول را هم پس نمیدهیم و پول برای ترمهای بعد پسانداز میشود و فقط دانشجویان ترم آخر میتوانند هنگام فارغالتحصیلی این پول را دریافت کنند.» برخی هم این «تخفیف خوب» را تخفیف دانشگاه به خودش از جیب دانشجویان تعبیر کردند.
دانشجویان زیادی در این جلسه خواهان اختیاریشدن حذف ترم برای دانشجویان شدند اما احمدوند این اتفاق را منتفی اعلام کرد و گفت تنها برخی دانشجویان با شرایط خاص میتوانند حذف ترم کنند.
در این جلسه دانشجویان که به روند برگزاری جلسه انتقاد داشتند، دهها بار خواستند که نمایندهای از خود دانشجویان و نه از پایگاه خبری دانشگاه که وابسته به روابط عمومی دانشگاه است، به این گفتوگوی زنده بپیوندد و پرسشهای دانشجویان را مطرح کند که ظاهرا هیچکدام از این دهها درخواست را مسئولان برگزاری جلسه، که حداقل چهار نفرشان کامنتها را میدیدند، ندیدند و هیچ اشارهای به این درخواست نکردند.
نشریه دانشجویی «نویسا» آمادگی خود را برای گفتوگو با معاونت آموزشی پیرامون دغدغههای واقعی دانشجویان اعلام میکند و در روزهای آینده پیگیریهای لازم را برای ارتباط با مسئولان دانشگاه انجام خواهد داد.
سامانه به سامان نرسید